LCHF-Kycklingsallad

20121205-063253.jpg
Det här är en väldigt god och lättlagad sallad full med proteiner och fett!

Ingredienser för 2 portioner:
– 2 små kycklingfiléer
– 1 stor tomat (eller soltorkade tomater)
– 1 röd lök
– 1/2-1 paket fetaost (beroende på hur mycket du gillar feta)
– 1 mogen avokado
– 1/2 gul paprika (ger fin färg men inget måste)
– 2 matskedar grön pesto. (ICAs är godast)
– 1/3 citron
– parmesan (så mycket du önskar)
Dressing:
– 1/2 matsked dijonsenap (för oss dijonälskare)
– 1/2 matsked crèma de balsamico (eller en gnutta balsamvinäger)
– 1 matsked olivolja

Gör såhär:
Sätt en platta på full värme med lagom stor stekpanna på. Hacka kycklingen i 1-2 cm stora tärningar och stek på full värme så att de får en fin yta. Sänk sedan till låg värme och låt ligga några minuter tills kycklingen är genomstekt.
Under tiden hackar du lök, tomat, avokado och feta och klämmer på lite citron och blandar om. Citronen innehåller antioxidanter som gör att avokadon inte blir brun så snabbt. Det här gör att du kan stoppa salladen i en matlåda till morgondagen utan att den blir ofräsch.
Blanda ihop dressingen och häl över salladen. Nu är kycklingen klar så lägg upp lagom mycket och riv parmesan över den varma kycklingen.

Njut! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s