Halvtid i pullupstudien

Jag har tidigare skrivit om hur jag försöker ta reda på om LCHF påverkar min styrka och uthållighet. Testet är konstruerat så att jag gör så många pullups som möjligt under 30 minuter men varje set jag kör så måste jag köra så många jag orkar i rad. Dessutom ska de första 20 pullupsen vara med 11 kilos extra vikt.

Resultaten hittills ser ut såhär:

LCHF-diet med intag av LCHF-kost 4 timmar innan: 95 pullups, max 7 under ett set.

LCHF-diet med total fasta 10 timmar innan: 90 pullups, max 8 under ett set.

LCHF-diet med intag av kolhydratrik kost 3 timmar innan: 93 pullups, max 9 under ett set.

LCHF-diet med intag av kolhydratrik kost under 24 timmar innan: 92 pullups, max 11 under ett set.

Dessa test är utförda med en veckas mellanrum under 4 veckor. Det set jag maxade antal pullups var vid samtliga tillfällen det första ”vanliga” setet efter de 20 inledande med 11 kilos extra vikt. Anledningen till att jag åt LCHF 4 timmar innan vid ett tillfälle och kolhydratrik kost 3 timmar innan vid ett annat tillfälle är för att fett och protein tar längre tid att bryta ned.

Min tolkning av resultaten hittills är att kosten inte verkar påverka hur många pullups jag klarar totalt men att jag klarar fler under ett set om jag ätit kolhydrater. Det vill säga uthålligheten påverkas inte men däremot styrkan. Det verkar stämma väl överens med vad jag läst runt om på nätet.  Om några veckor ska jag till sydafrika och då tänkte jag äta mer kolhydrater igen och när jag kommer hem ska jag fortsätta studien genom att köra när jag äter kolhydratdiet och äter 3 timmar innan och kolhydratkost med faste 10 timmar. Har en känsla av att det kommer gå sämre under kolhydratfasta än under LCHF-fasta. För att orka prestera max under intensiva träningspass så tror jag att jag behöver lite kolhydrater. När jag är klar med den här lilla studien gäller det att ta reda på exakt hur mycket eller hur få kolhydrater jag behöver för att prestera max. Ska bli intressant att se!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s