Tacogratäng med vitkål

Jag har ju fastnat lite för gratänger nu sen jag började variera min LCHF-kost. Nu gick jag på coop och tänkte att det vore gott med köttfärs och att en lasagne skulle sitta fint men pasta vill vi ju inte äta! Vad göra? Jag komponerade ihop denna läckra gratäng med tacokryddor och vitkål.

Ingredienser:

500g köttfärs

1 gul lök

2 vitlökar

2 tomater

1 morot

1/4 vitkålshuvud

3 DL creme fraiche

valfri ost

2 påsar tacokrydda eller egengjord

Gör såhär:

Stek köttfärs och vitkål i rikligt med smör i varsin panna. Vitkålen tar mycket plats så det behövs en egen  till den. Försök att inte bränna kålen, häll i olivolja om det behövs. Hacka lök och vitlök och stek med köttfärsen. Häll i en påse tacokrydda och rör om.

Sätt ugnen på 200 grader och börja riva morötter på minsta hålet på rivjärnet. Blanda creme fraichen med en påse tacokrydda. När det som står puttrar i stekpannorna är färdigt så häll ned det i en ugnsform. Köttfärsblandningen i botten med kål och morötter över. Skär tomater i lagom tunna skivor och lägg över. Häll över creme fraichen och hyvla sen på ost över hela härligheten. In i ugnen i ca 15 minuter tills osten har en fin färg.

Som tacolasagne fast nästan godare! Man kan självklart prova att krydda med andra kryddor! Berätta gärna om ni provar något! 🙂

Annonser

One thought on “Tacogratäng med vitkål

  1. Ping: Fantastisk gratäng med broccoli, salami och feta | changethebee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s